Trivselregler

Ljudstörningar & störande grannar
Efter 22.00 på kvällen och före 07.00 på morgonen är det inte tillåtet att spela hög musik. Om du ska ha fest, prata gärna med grannarna innan. För övrigt tillämpar vi sunt förnuft och tar hänsyn till våra grannar precis som vi förutsätter att de tar hänsyn till oss.

Besök i vindsförråden bör ske mellan 07.00 och 22.00 då det är lyhört till de som bor på våningsplanet under vindsförråden.

Som regel är det obetänksamhet som ligger bakom när grannen stör. Det brukar ordna sig med en påringning. Hjälper inte det bör du meddela styrelsen skriftligt och ange datum och klockslag för varje gång du blivit störd. Detta är en förutsättning för att kunna vidta rättsliga åtgärder mot störande grannar. 

Brandsäkerhet
Brandsäkerhet är viktig. Som fastighetsägare är vi skyldiga att förebygga bränder. Inga brandfarliga ämnen får förvaras i lägenheten eller på vinden. 

Eftersom alla utrymningsvägar måste hållas fria är det förbjudet att ställa saker utanför dörren till lägenheten, i trapporna eller i gångarna på vinden. Det innebär att man inte får ha barnvagnar, sopor, skor, dörrmattor, leksaker eller något annat i trapphuset utanför lägenheten. 

Alla lägenheter ska vara försedda med brandvarnare. Du som bostadsrättsinnehavare ska se till att brandvarnaren fungerar och byta batteri vid behov.

Rökning
Självklart ska det inte vara någon rökning i trapphus eller andra gemensamma lokaler. Visa hänsyn till dina grannar vid rökning. Fimpar runt fastigheten är inte trevligt för någon. 

Grillning
För allas säkerhet är grillning endast tillåten på allmän plats, undantaget elgrill. Det finns en gemensam grill på gården mellan våra hus. Den är fri att använda för den som vill. 

Husdjur
Det är inte tillåtet att rasta hundar eller katter på brf Sydfruktens eller brf Fuktskålens mark.

Gransamverkan
Goda grannar vill alla ha. Det bästa sättet att få det är att själv vara en. Att hålla koll på varandras lägenheter vid resor och dylikt är enkelt och tryggt.