Information till sydfruktens medlemmar 2016 Nr 3

SydfruktenStäddag lördagen den 14 maj kl 11.00 – ­14.00

Sedvanlig och populär städdag med möjlighet att mingla med grannarna över en korv och spekulera om vem som vinner Eurovision. Städdagen är allas bidrag till både miljö och boendemiljön, så vi räknar med god uppslutning som vanligt.

Vi kommer att tömma gångarna på vindarna från allt skräp och kvarlämnade detaljer. Hittar vi något av värde, som en Rembrant­tavla eller liknade, så säljer vi föremålet och lägger till styrelsens fikakassa. Så det är upp till er som otillåtet har ställt värdesaker i vindsgångarna att snabbt hämta dem.

Container lördagen den 14 maj 11.00 – ­14.00

Låst container för blandavfall kommer att vara öppen endast lördag 14 maj mellan kl 11.00 och 14.00. Detta för att vi skall slippa få in el­avfall i containern som kan rendera föreningen böter, då el­avfall skall gå i därför avsedda kärl. Dessutom vill vi undvika nattliga obehöriga som slänger/rotar i containern.

Kärl för el­avfall och batterier

I Sydfruktens miljöstuga Melongatan 6A kommer det snart att kunna lämnas elavfall och batterier. Ett stort kärl för elavfall där exempelvis TV­apparater, skrivare, elhushållsapparater, mobiltelefoner, laddare mm kan lämnas. Två väggmonterade batteriholkar där småbatterier kan lämnas kommer också att finnas. Det är fortfarande inte tillåtet att lämna bilbatterier, lysrör, glödlampor, energilampor, mattor, träsaker eller kemikalier i miljöstugan.

Tvättstugan

Låskolven kommer att bytas ut så att endast öppning med kodbricka är möjligt. Städning och rensning av filter och dyligt behöver vi väl inte påminna om.

Och så till sist; besök oss på: www.sydfrukten.se
Där samlar vi all viktig information för våra medlemmar.

 

Varma Vårhälsningar /Styrelsen

Sydfrukten
Den store filmfotografen.